Is jouw huis ook bekeken? Lees online  |  Afmelden
Huurdersraad Vestia
maandag 14 augustus 2017
 
Beste lezer,
Het is nu zomer, prima weer om buiten te zijn. Wij zijn bijvoorbeeld met de directeur Onderhoud van Vestia in Rotterdam en Scheveningen op stap geweest om met hem te bespreken of Vestia qua onderhoud wel "winterklaar" is. Ook zijn we gestart met de eerste voorbereidingen voor de Huurdersdag 2017. Vele mensen waren er vorig jaar, en net zo veel gaven bij ons aan dat ze zeker dit jaar willen komen. Ben jij er dit jaar ook (weer) bij? 

Met vriendelijke groet,

Cees van der Harst
(Voorzitter van de Huurdersraad Vestia)
 
 
Verder in deze e-mail:
Huizen kijken in Scheveningen en de Horsten
Dit vinden Vestia-huurders
Vooraankondiging: Huurdersdag 2017
Wat doe ik als mijn reparatie niet wordt uitgevoerd?
Wil je ook besparen op energie?
  Even voorstellen: het bedrijfsbureau
 
 
 
 
Huizen kijken in Scheveningen en de Horsten
Op een zonnige dag zijn we op stap geweest om de kwaliteit van woningen te bekijken en te bespreken met de verantwoordelijken vanuit Vestia namens de huurders. Zo ook op 23 juni toen we naar Scheveningen gingen. Je kunt hier verder lezen over de bezoeken. Wat vind jij er van, herken je de onderwerpen die we hebben aangekaart?
deel:
Twitter Facebook
 
 
 
 
Dit vinden Vestia-huurders
Tussen eind april en begin juni hebben we in vier steden een avond met in totaal zo'n driehonderd huurders gepraat. We legden weer stellingen voor en hebben gesproken over zaken als leefbaarheid, woningruil en woningkwaliteit. We hebben per stad kort samengevat wat opvalt. Lees daarover snel verder en laat weten of jij je kan vinden in wat er is gedeeld!
deel:
Twitter Facebook
 
 
 
 
 
Vooraankondiging: Huurdersdag 2017

Vorig jaar hebben we op 12 november meer dan 200 Vestia-huurders ontvangen in de Fokker Terminal, Den Haag. We hebben veel informatie gedeeld over het huurrecht en energiebesparing en konden huurders in gesprek gaan met directeuren, het bestuur van Vestia en wethouders over wat zij belangrijk vinden. Al met al was dit een erg geslaagde dag. Veel van de bezoekers willen dat we weer een Huurdersdag organiseren en veel mensen die vorig jaar niet konden, hebben datzelfde gevraagd. Daarom nodigen wij je opnieuw uit.

Een tipje van de sluier: dit jaar organiseren we de Huurdersdag op veler verzoek in Rotterdam op zaterdag 4 november. Uiteraard is deze dag gratis en speciaal voor Vestia-huurders. 

Ben je benieuwd naar hoe de Huurdersdag vorig jaar verlopen is? Je kunt het verslag hier teruglezen. Heb je al tips voor ons, laat het dan weten!

deel:
Twitter Facebook
 
 
 
 
Wat doe ik als mijn reparatie niet wordt uitgevoerd?
Een aantal reparaties in/om je woning hoef je nooit zelf te doen, want Vestia is eigenaar van de woning. Bijvoorbeeld zaken aan het dak, het verhelpen van lekkages, dingen in de gemeenschappelijke ruimten, maar ook eventuele inventaris zoals de keuken of de vloer in de hal. Soms lukt het Vestia niet altijd om reparaties in één keer goed uit te voeren. Komt Vestia naar jouw mening niet snel genoeg of komen ze niet, terwijl dit wel zou moeten?

We schreven een handleiding over wat je rechten zijn bij reparaties. Liever weten hoe het zit als je een onopgeloste klacht hebt? Kijk dan hier.
deel:
Twitter Facebook
 
 
 
 
Wil je ook besparen op energie?
Bovenop de huur komen best veel andere kosten, zoals servicekosten, verzekeringen, gas en elektra. Veel huurders geven aan hierop te willen besparen. Wist je dat je relatief makkelijk minder energie en gas kunt verbruiken? En wist je dat dit niet ten koste hoeft te gaan van je comfort?

Als je dit jaar nog aan de slag wilt gaan met besparen en het verbeteren van je wooncomfort, grijp dan nu je kans en schrijf je in voor een gratis advies van een energiecoach!

Let op: als je je al hebt aangemeld, dan komen we vanzelf bij je langs. Over enkele maanden, in de herfst gebruik je natuurlijk pas je verwarming weer en zullen de energiecoaches kunnen adviseren over bijvoorbeeld vocht, tocht en ventileren, ook wel winterzaken.
deel:
Twitter Facebook
 
 
 
 
Even voorstellen: het bedrijfsbureau
De Huurdersraad draait door tientallen vrijwilligers, maar er zijn ook mensen voltijd in dienst om huurdersbelang te behartigen en de vrijwilligers te ontzorgen. Zij adviseren het bestuur, organiseren trainingen, controleren Vestia op het naleven van wetgeving en beantwoorden per week tientallen vragen met betrekking tot het huurrecht. Ben je benieuwd wie jij aan de lijn krijgt als je belt? Of welke specialisaties zij hebben?
Lees dan snel verder
 
 
Huurdersraad Vestia
Tel:085 - 016 01 05
bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

info@huurdersraadvestia.nl  |  website
Afmelden  
Volg ons op
Facebook   Twitter