Ongedierte voorkomen en geld besparen Lees online  |  Afmelden
Vestia
  woensdag 16 oktober 2019
Voorkom ongedierte
Ongedierte is een vervelend probleem. Wist u dat u zelf veel kunt doen om ongedierte te voorkomen? Ongedierte komt af op bijvoorbeeld etensresten. Voer geen vogels vanaf uw balkon of in de tuin. Duiven kunnen veel overlast veroorzaken. Broodresten trekken ook ratten aan. Houd daarnaast uw huis goed schoon, leeg de vuilnisbak regelmatig en sluit afvalbakken goed af.  
 
Heeft u last van ratten? Dan kunt u terecht bij uw gemeente. Bij overlast van ander ongedierte zoals: faraomieren, kakkerlakken, boktorren, houtworm of muizen kunt u dit bij ons melden. 
Lees meer
Verder in deze nieuwsbrief
Meld u aan bij de Huurdersraad Vestia
Bent u of kent u de collega die wij zoeken?
Besparen op gas, water en elektra
Onze financiële situatie
 
Meld u aan bij de Huurdersraad Vestia
Huurdersraad Vestia komt op voor de belangen van de huurders van Vestia. Zij werken aan zaken die alle huurders aangaan. Daarover gaan zij regelmatig in gesprek met huurders én met ons.  
 
Wilt u ook informatie ontvangen van Huurdersraad Vestia? Denk aan uitnodigingen voor de (digitale) Huurdersraadplegingen en de Huurdersdag én hun eigen nieuwsbrief? Meld u dan aan voor de mailing en blijf geïnformeerd! 
Aanmelden mailing
Delen:
Bent u of kent u de collega die wij zoeken?
We zoeken collega’s die staan voor de kwaliteit van onze dienstverlening en onze woningen. Die interesse tonen in onze huurders én in elkaar. We zoeken mensen met verschillende achtergronden. Wil jij samen met ons bouwen aan onze organisatie en de opgave waar we de komende jaren voor staan? Kijk dan of er voor jou een geschikte vacature is. 
Bekijk vacatures
Delen:
Besparen op gas, water en elektra
We werken hard aan het verduurzamen van onze woningen. U kunt zelf ook duurzamer wonen. U krijgt hierbij gratis advies van een energiecoach van de Huurdersraad. De energiecoach geeft duurzaamheids- en besparingsadviezen bij u thuis en loopt samen met u door de woning om te kijken wat beter kan. 
Aanvragen energiecoach
Delen:
Onze financiële situatie
U heeft misschien in het nieuws gelezen over het financiële verbeterplan van Vestia. Wat betekent het plan voor u? We vertellen er hieronder meer over.
Jaren geleden is Vestia in grote geldproblemen gekomen door het “derivatenschandaal”. Sinds die tijd is er veel veranderd en is onze financiële situatie flink verbeterd. Maar we kunnen onze taken als woningcorporatie nog steeds niet helemaal uitvoeren. Daarom hebben we ons financiële verbeterplan aangepast. 

Onderhoud en dienstverlening
Vestia zet zich in voor goede woningen in prettige buurten, voor huishoudens met een laag (midden)inkomen of een kwetsbare positie. Dit betekent onder meer goed beheer en onderhoud van woningen. Daar gaan we niet op bezuinigen. Onze dienstverlening wordt beoordeeld met gemiddeld een 7,5. Natuurlijk kan het nóg beter, dus we blijven hier aan werken.
 
Duurzaamheid en vernieuwing
Sommige zaken kunnen we nu niet betalen, zoals het uitgebreid verduurzamen van woningen. Ook voor de vernieuwing van sommige wijken in Rotterdam, Den Haag en Delft kunnen we minder doen dan we willen. Met andere woningcorporaties, gemeentes en andere overheden zoeken we hier oplossingen voor.
 
Huurprijs
We willen dat er genoeg woningen zijn met een betaalbare huur. Daarom passen we de huren in 2020 slechts aan volgens de inflatie. Alleen in 2021 en 2022 willen we in Rotterdam, Den Haag en Delft de huren 0,5% boven inflatie verhogen. Dit is nodig, omdat we in deze steden veel investeren. We moeten de huurverhoging nog bespreken met de Huurdersraad en de gemeenten.
 
Verkoop woningen aan andere woningcorporaties
Om weer een gezonde organisatie te worden, is het onder meer belangrijk dat we 10.000 woningen verkopen in Barendrecht, Bergeijk, Brielle, Pijnacker-Nootdorp, Westland en Zuidplas. De woningen kunnen alleen worden gekocht door andere woningcorporaties.
 
Meer weten?
Onze bestuurders, Arjan Schakenbos en Willy de Mooij, vertellen in het NRC meer over de financiële situatie en plannen van Vestia.
Op onze website vindt u meer informatie en de samenvatting van het financiële verbeterplan. 
Lees meer
Delen:
 
Problemen met de buren
Helpt een rustig gesprek niet? Blijft de overlast voortduren? Dan kunt u onze hulp inschakelen. Stappenplan
 
Huurzaken online regelen 
Is er iets kapot? Wilt u een betalingsregeling afsluiten of uw huur opzeggen? U kunt online bij ons terecht om deze zaken te regelen. Inloggen
Direct naar
Mijn gegevens
Meepraten met Vestia
Nieuwbouw
Renovatie
Wie doet wat?
Nieuws
Facebook   Twitter