Lees hoe en in welke gevallen u bezwaar kunt maken.

Lees online  |  Afmelden
Vestia
  maandag 11 juni 2018
 
Zo maakt u bezwaar
Ieder jaar passen wij de netto huur – dat is de kale huur zonder servicekosten – aan. Met hoeveel procent wij uw netto huur verhogen, is afhankelijk van wat u van ons huurt.

Bent u het niet eens met de huurverhoging die wij voorstellen? U kunt bezwaar maken als wij ons niet hebben gehouden aan de voorwaarden die de overheid stelt voor huurverhoging.

Bezwaar maken kan tot 1 juli 2018 met de modelbrief Bezwaarschrift. Deze vindt u op onze website.
Redenen voor bezwaar en modelbrief
Delen:
 
Wat is een inkomensafhankelijke huurverhoging?
Ligt uw huishoudinkomen in 2016 boven € 41.056,-? Dan mochten wij maximaal 5,4% huurverhoging vragen. Dit heet een inkomensafhankelijke huurverhoging. De overheid wil hiermee scheefwonen tegen gaan. Scheefwonen betekent dat iemand in een goedkope sociale huurwoning woont, terwijl hij met zijn inkomen een duurdere woning kan betalen. Daardoor blijven minder huizen over voor mensen met een laag inkomen.
Wanneer kunt u hiertegen bezwaar maken
Delen:
 
Bezwaar ingediend, en dan?

U woont in een sociale huurwoning en heeft bezwaar ingediend tegen de huurverhoging. Hoe gaat het dan verder? De bezwaar-procedure bij de huurverhoging is wettelijk vastgelegd.

Bezwaar maken kan tot 1 juli. Binnen drie weken ontvangt u een brief met onze reactie: we zijn het met u eens – dan draaien we de huurverhoging per
1 augustus 2018 terug – of oneens. Als we het met u niet eens zijn, kunt u ervoor kiezen om uw bezwaar in te trekken of om deze door te sturen naar de Huurcommissie

Bezwaar intrekken of doorsturen
Delen:
 
 
Waaruit bestaat uw huur
Bekijk uw netto huur en servicekosten online. Lees meer
 
Jaarlijkse huurverhoging
Wilt u weten waarop uw percentage huurverhoging is gebaseerd? Log dan in op onze website. Lees meer
Direct naar
Mijn gegevens
Meepraten met Vestia
Nieuwbouw
Renovatie
Wie doet wat?
Nieuws
Facebook   Twitter